Doula praktijk Groningen

Zwangerschaps- en bevallingscoach

Werkwijze

Elke doula heeft haar eigen persoon als inbreng daarom is  het belangrijk of het “klikt” tussen jou ( en je partner) en je doula. Dat lukt niet door te bellen of een website grondig te bestuderen. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek .
Als je kiest voor mij als doula, plannen we een aantal gesprekken voor je uitgerekende datum. In die gesprekken kan je aangeven wat je wensen zijn,  bovendien heeft het als voordeel dat we elkaar goed leren kennen. Eventueel maken jullie een geboortewensen plan. Daarmee kan ik jullie helpen. Een geboortewensen plan is een plan waarin er wensen rondom de bevalling opgeschreven kunnen worden. Het is een fijne manier van voorbereiden op de bevalling. Zo wordt het voor jullie maar ook voor de zorgverleners die bij jullie bevalling zijn helder welke punten voor je belangrijk zijn. Het schept duidelijkheid onder andere over de verwachtingen van de bevalling en van elkaar. Ik kan jullie helpen met het opstellen van zo’n geboortewensen plan. Eventueel kun je ook me inschakelen voor hulp bij geboortewensenplan, zonder doula begeleiding. Daarvoor zijn aparte tarieven.  
Verder zal er ongelimiteerd e-mail en telefonisch contact zijn en kan ik eventueel een keertje meegaan met je naar jullie verloskundige/gynaecoloog.
Natuurlijk ben ik continue aanwezig tijdens de bevalling, ongeacht hoe lang de bevalling duurt. Dat is natuurlijk de grootste kracht van een doula, de continue begeleiding door een ervaringsdeskundige.
Verschillende tips omtrent het opvangen van de weeën kan ik je geven. Verschillende houdingen kan ik je aangeven die voor meer ontspanning en/of ontsluiting kunnen werken. Het masseren van je voeten of schouders kan heel geruststellend werken. Behalve het aandragen van koude of warme washandjes zijn er genoeg dingen te doen om naar een ontspannende bevalling te streven en te zorgen voor een bevalling die zo natuurlijk (zover) mogelijk loopt.  
Na de bevalling zal ik langs komen om het geboorteverslag te presenteren over de bevalling.  Een schriftelijk verslag over de bevalling geschreven vanuit mijn doula blik. In dat gesprek kunnen we rustig  je ervaren bevalling bespreken.